Blog

Blog yönetimi

Mimarla görüşmeden önce hangi konuları belirlemeliyim?

Bir inşaat yapma niyetine girdiyseniz, arsa almadan da önce bir mimarla görüşmenizi tavsiye ederiz. Çünkü bir çok teknik konu alacağınız arsanın aslında taleplerinizi karşılamadığını anlamanıza sebep olabilir.

Ancak mimarla görüşmeden önce beklentilerinizi ve hayallerinizi belirlemenizde fayda var.  Ne istediğinizi bilmeden alışveriş yaparsanız , eve geldiğinizde bir sürü gereksiz şey aldığınızı fark etmenizi sağladığı gibi; ne istediğinizi bilmeden proje çizdirmeye kalkışmanız da hem sizi hem de mimarınızı sıkıntıya sokabilir.

Belgeler

Eğer arsanız mevcutsa mimar ile yapacağınız görüşmeye ; elinizde varsa arsanın tapusu, imar bilgi formu veya imar çapı ve arsa ölçülerini gösteren bir belgeyi götürmeniz görüşmenin daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır.

 Bu inşaatı neden yapmak istiyorsunuz?

Nedenini tam tanımlamadan inşaat yapmaya kalkmayın. Bunu kendiniz kullanmak için mi yoksa satmak için mi yapacaksanız? Kendiniz için yapıyorsanız, ileride satmayı düşünebilir misiniz? Yani kısaca amacınız yatırım mı yoksa kişisel kullanım mı? Yada her ikisi birden mi?

Bütçeniz ne kadar?

Bu inşaata ayırabileceğiniz ana bütçeniz ile beklentilerinizin birbirini karşılaması önemlidir. Yarıda kalacak bir projeye hiç başlamamak veya duruma göre yedek planlara sahip olmak gerekir. 

Projede vazgeçemeyecekleriniz nelerdir?

İnşaat için mimar tarafından yapılacak olan tasarımda vazgeçemeyeceğiniz özellikleri listeleyin. Mesela kendi konutunuzu yapmak istiyorsanız; mutfak ve salon ayrı  olmak zorun da mı? Soyunma odası istiyor musunuz? Kapalı otopark olmazsa olmaz mı?

İstiyorum ama olmazsa da olur dedikleriniz?

Mutlaka olmalı dediğiniz talepleriniz yanında istediğiniz ancak vazgeçebileceklerinizi belirleyin. Ve bunları önem sırasına göre listeleyin. Mimar tasarım esnasında bu talepleri opsiyon olarak kullanır ve önem sırasına göre yapabildiklerini projeye dahil eder. Böylece hem görüşme daha verimli ilerler, hem de anlaşma halinde yapılacak olan ön etüt süreci daha hızlı tamamlanır.

Mimarla görüşmeden önce hangi konuları belirlemeliyim?
Kategori: Proje
Görünümler: 1677
14-10-2021
Etiketler:
Henüz yorum yok...
Yorumunuzu bırakın
52351

Karakter Sınırı 400