Blog

Blog yönetimi

Proje dışı bir imalat yapmak gerekirse hangi yol izlenmelidir?

Kategori:
Beğen:
Beğenme:
Eklenme:
7-09-2018

Bir inşaat yapmak için mimar ile yaşayacağınız tasarım süreci çok önemlidir. Bu aşamada nasıl davranılması gerektiğini "mimarla görüşmeden önce hangi konuları belirlemeliyim?" başlıklı makalede anlatmıştık. Mimara tüm beklentilerinizi ve taleplerinizi anlattıktan sonra bunları değerlendirerek yaptığı ön etüdü size sundu ve onayınızla bir uygulama projesi ortaya çıkar. Bu proje ile de inşaat yapımı başlar.

İşte proje aşamasında gözünüzden kaçan veya projede anlamadığınız ancak yapımda fark ettiğiniz konularda ne yapabilirsiniz?

Bu noktada en önemli konu hangi aşamada nasıl bir değişiklik yapmak istediğinizdir. Çünkü betonarme yapılarda , yapının kaba inşaatı genel olarak temel atıldıktan sonra kolay kolay değiştirilemez. Ancak taşıyıcı sisteme dokunmadan duvarlarda ve sonraki imalat aşamalarında değişiklik yapmak mümkündür.

Bu tip bir karar verdiğiniz anda yapmanız gereken şey inşaatı o noktada durdurarak hemen mimar ile görüşmektir. İstediğiniz değişikliklerin uygunluğunu hem yapı üzerinde hem de projede kontrol eden mimar, bu değişikliğin ( biz buna tadilat diyoruz)  yönetmeliklere uygun olup olmadığını size açıklar. Eğer uygunsa bu değişikliğin hangi projelerde tadilat yapılması gerektiğini, bu tadilatın sürecini maddi be zaman olarak açıklar. Eğer kabul ederseniz proje tadilatları yapılarak ilgili idareye de onaylatılır ve artık resmi olarak projeniz yeni haliyle uygulanabilir hale gelir.

Etiketler:
Henüz yorum yok...
Yorumunuzu bırakın
25579

Karakter Sınırı 400